Diaconie van de Protestantse Gemeente Apeldoorn

Kerk & Vluchteling

De opvang aan de Christaan Geurtsweg is in gebruik genomen en de eerste vluchtelingen hebben hun intrek genomen. Lees de laatste nieuwsbrief van K&V en kijk wat u kan beteken.

Nieuwsbrief K&V – 8 februari 2019

Vluchtelingen

Oproep:
Meldt uw kerk hier aan voor het organiseren van een gezellige zondagmiddag. Laat het ook weten als uw kerk geïnteresseerd is in de organisatie van een vaste activiteit (wekelijks, maandelijks) op een ander dagdeel.

ICF: hulp bij persoonlijke begeleiding
De ICF is een multiculturele kerk in Apeldoorn. Deze kerk biedt tijdens de dienst vertaling aan in oa. Farsi, Arabisch en Engels. Om die reden wisten veel vluchtelingen in 2015 de weg naar deze kerk te vinden. Hans Bronsveld, de nieuwe voorganger van de gemeente, laat weten op zoek te zijn naar gemeenten die eventueel kunnen ondersteunen bij de persoonlijke begeleiding van bezoekers van de diensten. Neem contact op via .

Connect Us: jongeren gezocht
Connect Us is een initiatief van Stichting Gave. Het doel van de activiteit is het leggen van verbindingen tussen Nederlandse en gevluchte jongeren tussen 16 en 26 jaar. Dat gebeurt door middel van sport, spel, dans en muziekactiviteiten. In Apeldoorn komt om de maandag een groep bijeen in De Herberg, Deventerstraat 40. Connect Us is op zoek naar Nederlandse jongeren die mee willen doen. Opgave kan via de website van Connect Us  https://www.connectusinlove.nl/apeldoorn/