Diaconie van de Protestantse Gem. Apeldoorn

KvK nr. 76441709 | Bankrekening: NL25 RABO 03734 10 999

Boeken

“In het boek wordt armoede onder andere omschreven als een kloof die in stand wordt gehouden door onwetendheid en onverschilligheid. Het boek “Armzalig” is actueel, bijbels en verfrissend. Het is een boek voor iedereen, want overkomt jezelf niet de armoede, je zult er wellicht in je omgeving mee te maken hebben. Door het lezen van dit boek zul je er veel meer begrip voor krijgen.”
Gerrit Boerman, lid werkgroep Apeldoorn tegen Verarming

Lees hier het hele verslag »

“Ik vond het indrukwekkend om te lezen hoe deze vrouw, de steunpilaar van het gezin, na haar bevrijding schrijft: ‘In de gevangenis heeft de haat me geholpen in leven te blijven. De haat jegens de vorst viel samen met de haat die ik tegenover mijn land meende te voelen. Toen ik uit de gevangenis kwam heb ik beide verworpen. Haat knaagt aan je, haat verlamt je, zodat je niet kunt leven.”
Ada Stafleu, diaken in de Regentessekerk

Lees hier het hele verslag »

“Het thema eenzaamheid is zeer aanwezig (veel lezers hebben zichzelf herkent als priemgetal). Verdedigingsmechanismen als zelfverminking en anorexia nervosa krijgen nooit de volle aandacht in deze roman, maar worden door hun sluipende aanwezigheid schrijnend neergezet.
Ik las het boek in een ruk uit. Ondanks de “zware” onderwerpen is het ook een spannend boek dat de aandacht gemakkelijk vasthoudt. Aanbevolen!”
Iet Jansen

Lees hier het hele verslag »

“Het Pauperparadijs heeft als thema ‘Sociale ongelijkheid’. Het gaat over de bedelaarskolonie Veenhuizen en is geschreven door Susanna Jansen. De grootmoeder van Susanna ontleende een zekere trots aan het gerucht van een voorname afkomst. Susanna is er door geboeid en doet onderzoek naar haar familiegeschiedenis. Tot haar verbazing komt ze daarbij niet uit bij wat ze had verwacht, maar bij de bedelaarskolonie in Veenhuizen!”
Jaap Vermaat

Lees hier het hele verslag »