Diaconie van de Protestantse Gem. Apeldoorn KvK nr. 76441709, Bankrekening: NL25 RABO 03734 10 999

Activiteiten rondom duurzaamheid

Rondom de Klimaatpelgrimstocht vestigen we op diverse manieren de aandacht op klimaatverandering en duurzaamheid. Daarbij werken we samen met partners in de stad die werk maken van duurzaamheid.

  • GroeneKerk worden?

Naast woorden en handtekeningen, nodigen we uw kerk van harte uit om te onderzoeken wat u als gemeenschap voor ‘groene stappen’ kunt zetten in een duurzame manier van kerk-zijn (in en om het gebouw, afvalscheiding, papier terugdringen, eerlijke producten etc.). Kerken die daar werk van maken, kunnen het predicaat ‘groene kerk’ krijgen, zie www.groenekerken.nl.

 

  • oud ijzer actie                                                     

Gratis entree voor Zwembad Malkander 

Van Gerrevink draagt dagelijks bij aan het verbeteren van het milieu door middel van recycling. Het bedrijf sluit zich aan bij de klimaatpelgrimstocht en geeft kinderen de kans om in de herfstvakantie (week 42) oud ijzer en metalen te komen inleveren. Kinderen kleuren hoe de toekomst eruit gaat zien en daarom richt Van Gerrevink de actie op de kinderen. Naast de vergoeding voor oud ijzer krijgen kinderen een gratis entreekaartje bij Zwembad Malkander. 

Waar? Wanneer?
Van maandag 19 tot vrijdag 24 oktober 2021 kunnen kinderen van 07.30 uur tot 16.30 uur oud ijzer en metalen komen inleveren op het terrein van Van Gerrevink, Sint Maarten 2 in Apeldoorn. Onze medewerkers staan klaar om u te helpen bij het storten en eventueel sorteren van de spullen. Vervolgens kunt u bij de kassa uw vergoeding én een voucher voor entree ophalen.

 Voorwaarden
Deze voucher is geldig tot en met 31 januari 2022. Het minimale inleverbedrag van oud ijzer/metalen is €7,50 per kind. Maximaal één toegangsbewijs per kind. 

Wat kunt u inleveren?
U kunt oud ijzer en metalen inleveren, zoals bijvoorbeeld een oude fiets, een stuk aluminium kozijn of ander aluminium, een oud hekwerk, lood, oude accu’s, velgen (zonder band), elektromotoren, koper (waterleidingen), zink (dakgoot), etc. Alle metalen zijn welkom.

Wat mag u niet inleveren?
Oude elektrische apparaten, zoals wasmachines, koelkasten en drogers.

  • Open Energie Dag van Energiepunt                   

Energiepunt Apeldoorn is de plek voor onafhankelijk advies over het verduurzamen van je woning. Aansluitend bij de Klimaatpelgrimstocht organiseert het Energiepunt een Open Energie Dag op zondag 3 oktober aan de Paslaan 1, tussen 12.00 en 17.00 uur.

Tijdens deze open dag kun je kennismaken met interessante gadgets. Met deze gadgets, die wij gratis te LEEN hebben, kun je metingen in en om huis doen. Bijvoorbeeld het meten van de hoeveelheid fijnstof in jouw woonkamer of hoeveel stroom elk apparaat in huis verbruikt. Want hoe duurzaam is het al bij jou thuis? Wat is er nog te verbeteren? Op al deze vragen kunnen wij jou, met behulp van de gadgets, antwoord geven.

Voor het hele gezin
Zondag 3 oktober is een middag voor het hele gezin. Test onze LEEN gadgets, alleen of samen met je kind(eren). Ontdek wat bijvoorbeeld pannenkoeken bakken doet met de luchtkwaliteit. Pannenkoeken bakken? Jazeker! En deze moeten natuurlijk ook opgegeten worden! En terwijl jij/jullie nog even door het Energiepunt lopen om de vele verschillende mogelijkheden te ontdekken, kunnen de kinderen knutselen aan de duurzame knutseltafel.

We zien je graag op 3 oktober tussen 12.00 en 17.00 bij het Energiepunt aan de Paslaan 1 in Apeldoorn. Om genoeg afstand te kunnen bewaren tussen de bezoekers en gegarandeerd te zijn van een plekje, vragen wij je vooraf aan ons te laten weten wanneer en met hoeveel personen wij jullie kunnen verwachten. Dit kan door ons een mail te sturen aan , welk uur: 12.00-13.00 of 13.00-14.00 of 14.00-15.00 of 15.00-16.00 of 16.00-17.00 en met hoeveel volwassenen en kinderen

Uiteraard bent u ook op de gewone openingstijden door de week welkom. Ook dan geldt: graag even een afspraak maken:

Contact?
Voor vragen kunt u terecht bij diaconaal ondernemer van de Protestantse Diaconie, Gertrudeke van der Maas,

Hartelijke groet vanuit de werkgroep,

Arda van Dulmen, Goede Herderkerk
Mariska Litjes, Emmaus – Franciscus en Clara parochie
Kees Posthumus, Oecumenische Basisgemeente
Gertrudeke van der Maas, Diaconie Protestantse Gemeente Apeldoorn

Naar Klimaatpelgrimstocht